Tratamentul laser in periimplantita si parodontoza

Laserul dentar LightWalker de la Fotona cuprinde două lungimi de undă laser, Er:Yag si Nd:Yag, într-un singur aparat, pentru un tratament dentar fară compromisuri.

Tratamentul laser al periimplantitei si parodontozei

Perimplantita este un proces inflamator, distructiv, care afectează țesuturile moi si dure (gingia și osul) din jurul implantului dentar.

Parodontopatia sau boala parodontala, așa-zisa parodontoză este un proces inflamator, distructiv, care afectează țesuturile moi și dure din jurul unuia sau mai multor dinti naturali.

Acest proces inflamator poate să varieze de la inflamația moderată a gingiei până la distrucția severă a osului, putând duce la pierderea implantului sau a dintelui natural.

Inflamarea, bombarea și sângerarea țesutului gingival, care duc la distrucția osului din jurul implantului și in final la pierderea implantului, pot fi controlate acum fără bisturiu, lambou și fire de sutură, prin procedeul cu lumina laser- TwinLight Peri-implantitis Treatment.

Sănătatea țesutului periimplantar asigură garantarea succesului pe termen lung a implantului.

Prin folosirea asociată a celor doua lungimi de undă  laser Er:Yag și Nd:Yag, se crește semnificativ rata de succes a tratamentului și se scurtează timpul de vindecare.

  • Cu lumina de la laserul Er:Yag se îndepărtează selectiv țesutul de granulație de pe osul alveolar și implant, având si efect bactericid, suprafața implantului fiind complet curațată fară substanțe chimice
  • Tratamentul consecutiv cu Nd:Yag accelerează vindecarea rapidă prin decontaminarea și biomodularea țesutului

Acest tratament asociat este la fel de eficient si atunci cand tratam boala parodontala a dintilor naturali

Tratamentul blând cu laserul LightWalker este sigur si fără riscuri, asigurând conservarea osului fragil din jurul implantului sau dintelui. Nu prezinta forme de traume mecanice, chimice sau de altă natură pe parcursul tratamentului.

Ca o concluzie prezentăm câteva avantaje ale utilizării laserului in parodontopatie și periimplantita:

  • Tratamentul cu laser este sigur si fara riscuri
  • Cea mai eficientă metodă de tratament minim invaziv
  • Distruge bacteriile din pungile parodontale si periimplantare
  • Asigura indepartarea țesutului de granulație
  • Fara tăieturi și fire de sutură
  • Nu necesită recuperare speciala după intervenție
  • Discomfort redus în timpul intervenției și după tratament

Dr. Natalia Rednic